Retete sănătoase

 Pasta de naut (hummus)
Ingrediente:
-125 g naut (jumatate de cana)
-2 linguri ulei de masline
-zeama de lamaie
-usturoi
- sare, condimente
Nautul se tine la inmuiat in apa timp de o zi. Se pune la fiert, iar cand este gata se scurge dar nu se arunca apa in care a fiert. Se paseaza si se adauga treptat ulei, apa in care a fiert nautul si zeama de lamaie pana cand se obtine o pasta. Condimentati dupa gust.

 Mancare de fasole
Ingrediente:
-150 g fasole boabe
-1 morcov
-1 pastarnac
-o bucata telina
-1 ceapa
-foi de dafin, verdeata, sare
-1 lingura ulei de masline
Fasolea se pune la inmuiat in apa de seara pana dimineata. Se pune la fiert iar atunci cand da in clocot se schimba apa si se repeta operatiunea. In a treia apa se adauga morcovul, pastarnacul, telina, ceapa si se fierb. Se indeparteaza oala de pe foc, se lasa la racit 10 minute si se adauga uleiul, verdeata si celelalte condimente.

Mancare de linte sau mazare
Ingrediente:
-5-6 linguri de linte sau mazare
-2 linguri ulei de masline
-verdeata (patrunjel, marar, busuioc)
-zeama de lamaie
Se spala lintea in mai multe randuri de apa si se pune la fiert. cand este gata se adauga uleiul de masline, sare, lamaie si verdeata dupa gust. Se poate adauga si o rosie proaspata tocata spre sfarsitul prepararii.

Salata de vinete
Ingrediente:
-2 vinete mari (aproximativ 1kg)
-1 ceapa
-2 linguri ulei de masline extravirgin
-cateva picaturi de lamaie si sare
Se coc vinetele si se lasa la racit. Intre timo se toaca ceapa marunt si se adauga apa clocotita peste. Se lasa 5 minute sa se inabuse si apoi se strecoara. In acest fel, cei care au stomacul sensibil nu vor mai avea probleme de genul arsuri, dureri, disconfort gastric.
Se toaca vinetele si se adauga treptat uleiul si picaturile de lamaie. Se stoarce bine ceapa si se adauga peste vinete.
Se mananca rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu