duminică, 4 noiembrie 2012

Ingrijirea gatului si a decolteului

Decolteul este simbolul feminitatii, dar, din pacate aceasta zona este si ea expusa imbatranirii.
Pielea gatului este foarte fina si lipsita de grasime si de aceea e foarte expusa procesului de imbatranire cutanata. Gatul si decolteul sunt zone foarte fragile deoarece pielea nu este sustinuta de o masa musculara.
La nivelul gatului, ridurile au un aspect aparte, procesul de imbatranire purtand numele de poikilodermie si caracterizandu-se prin schimbarea aspectului pielii, modificari de textura si culoare. Pielea devine mai rosie sau mai galbuie, uneori putand fi chiar bruna si patata.La anumite persoane, pielea gatului se usuca, isi pierde in densitate si devine pliata. La altele, cand pielea este insotita de un exces de grasime, apare asa zisa barbie dubla, cunoscuta si sub numele de gusa.

Aspectul pielii gatului poate fi ameliorat cu ajutorul unor tehnici combinate si fara chirurgie.
Unul dintre cele mai populare tratamente este masajul gatului. El stimuleaza drenajul limfatic si circulatia sanguina, oxigenand totodata pielea. De obicei, masajul gatului se face folosind ulei de avocado, un excelent antirid. Cu ajutorul buricelor degetelor, executa miscari de jos in sus, pornind dinspre decolteu spre barbie. Atentie insa la glanda tiroida, situata imediat sub gat! Masajul trebuie sa fie delicat in zona tiroidei.
Rezultate bune da si gimmnastica. Incearca rotirile lente de gat, spre dreapta si spre stanga. Pentru a tonifia musculatura gatului, pronunta iar si iar vocalele: A, E, I, O, U, Â, Î.
Gatul si decolteul trebuie sa se bucure de acelasi ritual de frumusete ca fata: demachiere, hidratare si ingrijire in profunzime. Pentru demachiere, foloseste un produs demachiant, aplicandu-l printr-un masaj lejer al zonei. Exista creme si masti de tonifiere speciale pentru aceasta zona. Mastile si cremele de intretinere a pielii gatului, au la baza lecitina si vitaminele A si E. Poti utiliza si crema antirid pentru fata. Are efect, cu mentiunea ca trebuie aplicata pe gat la fel de frecvent si in aceeasi cantitate ca pe fata.
Si alimentatia te ajuta sa ai o piele frumoasa. Un aport alimentar bogat in vitamina E este o adevarata comoara pentru pielea ta. Consuma cat mai multe produse lactate, oua, fructe si legume, si orez integral.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu