marți, 6 noiembrie 2012

Slabeste sanatos!

Ar trebui sa stim deja ca dietele drastice pot avea repercursiuni grave asupra sanatatii. Rezultatele unui regim de slabit sunt temporare, iar unul dintre efectele secundare ale dietelor, mai ales in cazul celor cu slabire rapida, este efectul yo-yo. Este frustranta atat reacumularea kilogramelor pierdute, cat mai ales bonusul adaugat.
Ceea ce se promoveaza astazi este un regim de viata sanatos, rezultatele fiind vizibile atat estetic cat si psihic. Aveti nevoie de putina vointa si rabdare, iar rezultatele va vor surprinde.
Despre combinarea alimentelor
Intr-un stil de viata sanatos, evitati urmatoarele combinatii:




-carne cu branza
-carne cu cartofi
-carne cu paine
-paine cu ou
-paine cu branza sau cascaval
-carne cu orez
-paste cu carne sau branza
-iaurt cu carne
-peste cu orez
-peste cu cartofi
-mazare, linte sau fasole cu carne
-fructele nu se combina cu nimic
Miscarea
Faceti-va timp pentru 15 minute de miscare de 5 ori pe saptamana. Pentru multi dintre noi nu este timp pentru a merge la sala, asa ca dimineata ne putem rezerva 15 minute pentru cateva exercitii usoare.
Ce este bine sa stii atunci cand vrei sa slabesti
Trebuie constientizat faptul ca a slabi inseamna desciplina, vointa si reguli pe care sa le respecti pe termen lung. Nutritionistii sustin ca o slabire sanatoasa nu trebuie sa depaseasca 4-5 kilograme pe luna, dar daca tineti un regim pentru prima data, exista posibilitatea de a slabi ceva mai mult la inceput.
Consumati cafea cu moderatie, fara zahar (eventual folositi indulcitori naturali) si fara lapte. Trebuie stiut ca la nivel de perceptie foamea poate fi adesea cu setea, asa ca atunci cand ti se face foame, incearca sa bei un pahar cu apa. consuma in fiecare dimineata pe stomacul gol un pahar mare cu apa si fa din asta o regula. Accelereaza digestia pe parcursul zilei si iti va da o stare de bine.
Fructele ingrasa! Tine cont de acest lucru atunci cand lupti cu kilogramele in plus. Consuma fructe dimineata, pe stomacul gol sau intre mese, la o distanta de minim o ora si niciodata dupa ora 15.
Alcoolul ingrasa! Consuma alcool doar la ocazii speciale si cu moderatie.
Nu manca seara cu minimum 3 ore inainte de culcare si niciodata noaptea! Trebuie sa scapi de obiceiul de amanca tarziu pentru a avea un somn odihnitor.
Daca nu rezisti poftei de dulce, consuma maxim doua lingurite de miere pe zi.
Iaurtul trebuie sa contina intre 1% si 2% grasime.
Nu consuma conserve, branza grasa, mezeluri, maioneza, zahar rafinat, faina alba, sucuri.
Cerealele trebuie sa fie naturale, fara zahar adaugat.
Nu manca paine din faina alba deoarece ingrasa. Alege o paine din faina integrala sau faina din secara.
Atentie la sare! Sarea foarte rafinata ingrasa, asa ca foloseste-o cu moderatie. Incearca sa folosesti sare de mare nerafinata.
Pe cat posibil evita carnea din comert. Animalele sunt hranite cu porumb si li se administreaza hormoni de crestere care ne face sa ne ingrasam si chiar sa devenim dependenti de o astfel de alimentatie. Cautati carne ce provine de la animale hranite cu furaje naturale.
Mananca de 5 ori pe zi. Trebuie sa ai 3 mese principale si 2 gustari intre mese obligatoriu.
Renunta la prajeli si mancare de fast food si incerca sa folosesti in prepararea alimentelor ulei de masline extravirgin. 
Tinand cont de aceste reguli, poti incepe sa-ti creezi un regim zilnic si rezultatele nu vor intarzia sa apara.
O promotoare a acestui regim de viata sanatos este Carmen Bruma. Pentru cele ce inca nu i-au cumparat cartea "3S-Sanatoasa, supla satula" o sa prezint zilele urmatoare regimul de 6 saptamani pas cu pas. Acest regim mi-a schimbat viata si m-a ajutat sa slabesc si sa ma mentin sanatoasa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu