luni, 5 noiembrie 2012

10 obiceiuri negative pentru pielea fetei



De la dormitul cu machiajul pe fata pana la fumat, obiceiurile cu efect negativ pentru piele abunda si te pot impiedica de la a avea pielea stralucitoare pe care ti-o doresti. Poti opri aceste obiceiuri si sa incepi sa te bucuri de un ten de invidiat.
Consecintele unor obiceiuri negative pentru piele pot produce iritatii sau, in cazuri mai grave, cancer de piele. Daca nu ai pielea pe care o doresti, fa-ti timp sa-ti revizuiesti tratamentul la care e supusa. Obiceiurile proaste ce urmeaza sunt foarte comune si ai sanse sa gasesti macar unul pe care sa-l poti schimba in asa fel incat sa ajungi sa ai pielea perfecta.


1.      Fumatul. Fumatul produce imbatranirea prematura a pielii, inrautateste arsurile solare si poate produce leziuni cancerigene la nivelul pielii. Favorizeaza aparitia ridurilor si da pielii o culoare galbena.
2.      Lipsa somnului. Inca nu s-a dovedit ca lipsa somnului poate dauna sanatatii pielii la nivel biochimic, dar poate favoriza aparitia ridurilor si semnele de oboseala pot fi vizibile pe chip. Incercati sa dormiti cele 8 ore pe noapte recomandate de medic.
3.      Ciupitul si scarpinatul. Stresul, roseata pielii, medicamentele si muscaturile de insect sunt motivele comune pentru care poti scarpina pielea sanatoasa. Ciupitul si scarpinatul pot fi si semen de boala mentala sau problem neurologice.
4.      Trecerea peste demachiere. Unele personae uita sa se demachieze intr-o seara fara probleme, in timp ce altele vor avea problem daca adorm si o singura data cu machiajul pe fata. Curatarea pielii este foarte importanta. Urmati un program de igiena zilnica a pielii cu produse adecvate tipului de ten pe care il aveti.
5.      Expunerea la soare fara protective. Fara o protectie solara, sporiti riscul aparitiei cancerului de piele. Multe persoane neglijeaza protectia in timpul expunerii le soare pe timp indelungat. Poarta ochelari de soare cu factor de protectie ridicat si aplica pe tot corpul crema cu protectie solara inainte de a iesi afara.
6.      Exfolierea exagerata. Se pare ca fiecare produs pentru exfoliere este bun si ca ai numai beneficii de pe urma lor, dar chiar sunt necesare? La fiecare sase saptamani pielea se schimba in mod natural. Poti descoperii ca exfolierea agresiva poate duce la iritatii si piele rosie. Daca alegi sa-ti exfoliezi pielea, fa-o o data pe saptamana daca ai pielea uscata sau de doua ori daca ai pielea grasa.
7.      Utilizarea produselor nepotrivite pentru piele. Sa-ti dai seama ce produs este mai bun pentru tenul tau necesita macar o incercare a lui si asta poate cauza pielii. Daca ai pielea foarte uscata trebuie sa folosesti o crema mai uleioasa. Daca ai tenul gras, foloseste produse bazate pe apa. Poti consulta un medic dermatolog pentru a afla exact care este produsul de care ai nevoie.
8.      Atunci cand uiti portiunea de piele de pe gat. Doua probleme pot aparea atunci cand iti neglijezi restul corpului, chiar daca iti pasa de fata: zone uscate si arsuri solare. Adeasea iti aplici o crema pe fata, dar uiti de celelate parti ale corpului, care se pot usca. Cancerul de piele poate aparea oriunde, asa ca e bine sa nu ne neglijam nicio parte a corpului.
9.      Pensulele pentru machiaj murdare. Pe buretii si pensulele de machiaj se pot dezvolta bacterii. Curata-le sau inlocuieste-le des pentru a evita raspandirea bacteriilor pe piele. Pensulele murdare pot provoca probleme mai ales daca ai un ten gras, cu pori deschisi. De asemenea, nu imprumutati pensulele de machiaj, pentru ca se pot transmite foarte usor infectii. Ca sa ai o piele sanatoasa, pastreaza-ti pensulele curate si nu le imprumuta.
10.  Tinutul telefonului pe obraz. Pe suprafata telefonului se pot dezvolta bacterii. Curata-ti telefonul cu regularitate si pielea ta nu va fi afectata. Trebuie avut in vedere si faptul ca anumite persoane pot fi alergice la materialele din care este facut telefonul. Ideal este sa tineti telefonul la distanta de fata, sau sa purtati casti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu