vineri, 9 noiembrie 2012

Respira adanc!




Multe persoane nu se simt capabile sa urmeze un stil de viata sanatos. Atunci cand vine vorba de exercitiile fizice, adesea dam vina pe stres sau pe faptul ca suntem prea ocupati si nu mai gasim timpul necesar.
Secretul pentru a trece cu usurinta peste barierele psihice este simplu: respira adanc si des! Orice ai face in momentul respectiv, daca est ila sala, daca ai prea mult de lucru la birou, totul poate fi mult mai simplu daca acorzi putina atentie respiratiei.
Multe studii au confirmat ca tehnica respiratiei din yoga are efecte pozitive asupra psihicului, vindecand anxietatea, depresia si orice problema legata de stres. De asemenea, obezitatea poate fi tratata cu succes prin aceasta metoda.
Toata lumea stie ca exercitiile fizice regulate si mancarea sanatoasa stau la baza starii de bine a organismului. Dar de cele mai multe ori, dupa o luna sau doua se instaleaza dorinta de a abandona planul. De cele mai multe ori schimbam dieta, pentru ca simtim nevoia sa ne hranim. Dar cu toate astea, nimic nu ar trebui sa ne opreasca de la a face putina miscare saptamanal.

De ce sunt exercitiile fizice atat de importante? Activitatea fizica accelereaza bataile inimii si ne face sa inhalam mai mult oxigen si eventual sa expiram dioxid de carbon. Asta inseamna ca inima trebuie sa munceasca mai mult pentru a pompa mai mult sange si oxigen celuleor.
Pe toata durata exercitiilor fizice, concentreaza-te asupra respiratiei. Inspira adanc inainte de efort si expira pe durata efortului intens. Vei constata ca este mult mai usor sa treci peste programul alocat miscarii si nu o sa obosesti la fel de repede ca inainte.
Poate ca acum nu pare important sa adoptam un stil de viata sanatos, dar cel mai bine este sa iti intaresti organismul si sa il ajuti sa infrunte problemele ce pot urma, decat sa te trezesti cand este prea tarziu si sa regreti ca nu ai facut tot ce a tinut de tine la momentul potrivit.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu